JP Exquisite - шаблон joomla Mp3
Croatianhr-HREnglish (UK)GermanDE-CH-ATItalianITCzechCzechRepublic

Galerija Novalja

novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2novalja2

Grad NOVALJA

Novalja je turističko središte otoka Paga. Razvila se u blagom zaljevu sjeverozapadnog dijela otoka. Posebnu atraktivnost daju joj njezine prekrasne pješčane i šljunčane plaže kojima je okružena. Navečer, Novalja vas poziva na jednu od mnogih terasa, caffe barova ili restorana. Tamo vaša zabava može započeti, a nastavite je u jednom od obližnjih disco ili night klubova.

Malo je mjesta na Jadranu koja se kao Novalja mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim plažama u svojoj najbližoj okolici. Krenuli iz Novalje na sjever ili jug, na istok ili zapad, doći ćete na jednu od tih jedinstveno lijepih plaža koje će vam pružiti potpuni užitak. Plaže su vrlo prostrane, pješčane i šljunčane, s čistim morem te odličnim pristupom i ulazom u more pa su stoga osobito pogodne za obitelji s djecom. Udaljene su od Novalje od 1 do 3 km tvoreći oko nje svojevrsni prsten. Do svih se plaža, osim jedne (Babe), može doći automobilom i sve imaju uređena parkirališta.


Plaže NOVALJA

 

BABE

Plaža leži u plitkoj uvali zapadno od Novalje. Ovo je najplića i najtoplija među novaljskim plažama, s finim pijeskom te uskim obalnim pojasom. do plaže se može doći samo pješice , a na njoj nema ugostiteljskih ni sportsko-rekreativnih sadržaja.

TRINĆEL (PLANJKA)

Plaža se nalazi sjeverno od Novalje, uz jugoistočnu obalu uvale Stare Novalje. Prekrivena je finim pijeskom, topla je i plitka i odlično uređena. Raspolaže s ugostiteljskom ponudom te raznim rekreacijskim sadržajima. Zbog odlične uređenosti i uvjeta koje ima, plaža od ljeta 2004. nosi Plavu zastavu.

LOKUNJE

To je novaljska gradska plaža, smještena uz južni rub novaljske uvale. Šljunčana je, plitka i topla, sa zelenim pojasom koji je čini ugodnom za odmor i osvježenje u vrućim ljetnim danima.

 

CASKA

Nalazi se istočno od Novalje, na mjestu nekadašnjeg rimskog grada koji je, prema legendi, stradao i potonuo u potresu u IV. stoljeću, a čiji se ostaci mogu naći u neposrednoj blizini plaže te na morskom dnu. Pristup moru je mahom pješćan. Morsko se dno vrlo strmo spušta što plažu čini izrazito dubokom. Na plaži postoji ugostiteljska ponuda te nešto rekreativnih sadržaja.

ZRČE

Plaža Zrće nalazi se jugoistočno od Novalje i posebna je priča. Ona je najljepša i najatraktivnija novaljska plaža. Njezin obalni dio prostrana je šljunčana površina na koju u špici sezone može stati više tisuća kupača. Ulaz u more je šljunčan, a zbog strmog spuštanja morskog dna plaža je izrazito duboka. Na plaži se mogu koristiti razni sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji te kvalitetna ugostiteljska ponuda, a nekoliko atraktivno uređenih objekata pruža mogućnost zabave tijekom cijele noći.Od ljeta 2003. godine plaža Zrče ima Plavu zastavu. Plaža je od Novalje udaljena oko 2 km, raspolaže s velikim uređenim parkiralištem, a tijekom srpnja i kolovoza s Novaljom je povezana i javnim gradskim prijevozom.

STRAŠKO

Plaža Straško, s istoimenim kampom, nalazi se južno od Novalje, u širokoj uvali otvorenoj prema pučini. Duga je oko 1,5 km, a nakon kratkog kamenitijeg ulaza u more, dolazi se na pjeskovito dno. Uz plažu se nalazi jedan od najvećih i prirodno najljepših kampova na Jadranu, s tekstilnim i FKK dijelom, ugostiteljskom, zabavnom i sportsko-rekreativnom ponudom, raznim radionicama, dječjim igralištima itd. Čitavo je područje pokriveno šumom (bor, hrast crnika), što lokalitetu daje posebnu draž. Od ljeta 2004. godine plaža ima Plavu zastavu.

GAJAC

Kamenita obala u koju se uvukla šljunčana plaža Braničevica sa morskim dnom pokrivenim bisernim pijeskom daju mu posebnu draž. Na plaži se mogu koristiti razni sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji te kvalitetna ugostiteljska ponuda.

ČISTA

Čista je također plaža na sjevernoj obali otoka. Inače susjeda Prnjici i Zrću, odlikuje se čistim morem i pješčanom obalom. Također pogodna za sve koji vole pješčane plaže i plitko more. Do Čiste možete doći automobilom i uživati u svim blagodatima ove i mnogih drugih plaža na tom području.

SV. DUH

Pješčano - šljučana plaža u sklopu privatnog autokampa "Sveti duh". Pola plaže je rezervirano za nudiste.

RUČICA

Neotkrivena pješčana plaža do koje se dolazi kroz slikoviti predio zvan Kanjon kod Metajne. Plijeni čistim prozirnim morem i prekrasnim mjesečevim pejsažom.